Podzimně laděné menu šéfkuchaře Ladislava Jakoubka

13. 10. 2023

Dlouhé podzimní večery vybízí k posezení s přáteli u dobrého jídla a pití. Nechejte se zlákat na další z úspěšných degustačních večerů v naší Restauraci Baltaci Zlín, kdy si budete moci vychutnat podzimně laděné pětichodové menu z rukou šéfkuchaře Ladislava Jakoubka. Pan Jakoubek k nám z Prahy zavítá pouze v úterý 31. října v 18.00 hodin.

Tento večer opět slibuje nezapomenutelný gastronomický zážitek, na který je nutná rezervace předem prostřednictvím online rezervačního formuláře anebo telefonicky na tel. č.: +420 777 355 334. Nenechejte si ujít příležitost stát se součástí něčeho jedinečného a zarezervujte si místa již dnes.

Šéfkuchař Ladislav Jakoubek

Výjimečného šéfkuchaře, milovníka ryb a kvalitních steaků k nám do restaurace nezveme prvně. S panem Jakoubkem jste se již mohli setkat na úplně prvním degustačním večeru, kde tato úžasná tradice započala. Rovněž se s Vámi potuloval pařížskými uličkami tedy během večera Diner en France.

V jeho profestní historii se jako jasná hvězda vyjímá dlouholetá praxe v kuchyni Pražského hradu, což je pocta, která se nenaskytne jen tak někomu.

Menu, které snoubí chutě a barvy podzimu

Jeho pětichodové menu uvede Bruchetta s pečenou řepou a parmazánovým chipsem. Zemitá chuť řepy skvěle sekunduje s výraznými tóny sýra.

Následovat budou Žabí stehýnka v listovém těstě se zeleninou. Tento gastronomický poklad představuje dokonalou rovnováhu mezi tradicí a inovací, jejíž cílem je nadchnout a ohromit v každém soustu.

Jako třetí chod se představí Telecí pavouček s dýňovým pyré a liškovým ragú. Opět tradičně podzimní variace, která Vás s jeho jemnými chutěmi přenese do podzimního lesa.

Když listí padá a stromy šumí, podzim nás láká zpomalit

Jelení hřbet „Sika“ s kaštanovým pyré, bramborovými špalíčky a omáčkou ze sušených švestek je skvostným vrcholem celé degustace. Jemné maso jeleního hřbetu perfektně ladí s výraznou podzimní chutí kaštanů a sladkostí švestek.

Hlavní surovinou dezertu bude nejoblíbenější podzimní plodina – dýně. Čokoládový cupcake s dýňovým krémem tak završí celé menu.

K opravdové dokonalosti už budou chybět jen vína, která opět vybíráme s pomocí odborníků na slovo vzatých z Vinotéky U Pešatů.

Darujte jedinečnost v podobě voucheru na degustační večer

Luxusní večeře bude pravým zážitkem, který má smysl si vychutnat s drahou polovičkou, blízkými přáteli či jako příležitost k první schůzce.

A pokud máte ve Vašem okolí někoho, kdo je sběratelem gastrozážitků, věnujte mu poukaz, který mohou využít na večer plný barev a chutí podzimu či jakéhokoliv jiného nadcházejícího degustačního večera.

Rezervace stolu je na degustační večery nutná, proto navštivte náš online rezervační formulář či volejte +420 777 355 334.

Nahlédněte do galerie fotografií, která představuje minulé úspěšné degustační večery.