GASTROKALENDÁŘ 2024

2. 11. 2023

V roce 2023 jsme společně procestovali notnou část světa a objevovali chutě a vůně oblíbených turistických destinací. Degustační večery z rukou slavných šéfkuchařů, které se pořádaly v Restauraci Baltaci Zlín, se těšily velkých úspěchů a rozmanitost jednotlivých degustačních večeří nalákala velké množství gastro nadšenců ze širokého okolí. Řízené degustace u nás již započaly tradici, ve které s hrdostí pokračujeme.

Proto Vás s radostí vítáme v našem GASTROKALENDÁŘI 2024 a doufáme, že i pro tentorkát s námi budete objevovat rozmanitost chutí, které si pro Vás slavní a úspěšní šéfkuchaři napříč Evropou přichystali.

Rok 2024 přivítáme v přímořském stylu se šéfkuchařem Alessandrem Burlenghi, který čerpá inspiraci ze svého místa bydliště a cest po přímořských zemích, které během své kariéry šéfkuchaře pravidelně navštěvuje.

Hlavním prvkem monacké kuchyně jsou mořské plody, což není překvapující, vzhledem k tomu, že Monako leží u Středozemního moře. Monacká kuchyně také čerpá z francouzského a italského vlivu.

Valentýn je jednou z příležitostí, kdy můžete se svou drahou polovičkou oslavit Vaši lásku a zároveň si společně vychutnat delikátní degustační menu.

Těšit se můžete na nezapomenutelné kombinace chutí z rukou šéfkuchaře Michala Bučka, který je oblíbeným kulinářským mistrem a nyní i oficiálním šéfkuchařem naší Restaurace Baltaci Zlín. Představovat jej nemusíme, jeho práce mluví za něj. Fotografie z předešlých úspěšných Michalových večerů naleznete níže v galerii.

Pořádali jsme již přes 10 úspěšných degustačních večerů a upřímné pozitivní recenze našich návštěvníků jsou vždy třešničkou na dortu.

Semifinalistka soutěže MasterChef Česko 2022 Tereza Hybšová dokázala národu i porotcům této oblíbené kulinářské soutěže, že vztah k jídlu a práce se surovinami je jí přirozenou. Talent se v ní nezapře a ne jednou ohromila svým uměním přísné porotce.

Láskou k zahraničním kuchyním je Tereza veřejně známá a proto si pro Vás nachystala a sama připraví Degustační menu se závanem moře v Řeckém stylu.

Řecká kuchyně je významná svou jednoduchostí a jasnými prvky, které jí dávájí originalitu a výjimečnost. Je svěží, plná zeleniny, různých druhů masa, typických koření a barevností.

Humr je ceněný pro své delikátní maso, které je obzvláště chutné a lahodné. Humři jsou oblíbenou potravinou v mnoha kuchyních po celém světě, zejména ve středomořských, amerických a asijských.

Jelikož je humr považován za luxusní potravinu, každý gastro nadšenec by jej měl alespoň jednou za život ochutnat. Celé menu bude dotvořeno tak, aby ladilo s tímto výrazným pokrmem a zanechalo ve Vás pocit spokojenosti. Připraví Vám jej náš mediálně známý šéfkuchař – Michal Buček.

Navštivte fotogalerii níže a nechejte se zlákat momenty z již proběhlých degustačních večerů.

Konec května oslavíme ojedinělou akcí ve stylu švédského stolu. Pravé švédské i jiné severské delikatesy pro vás tentokrát nachystá Jan Pavlík – šéfkuchař, který pobýval dlouhá léta na švédském ostrově Godland. Výjimečně se gastrozážitek bude konat ve velkém a vzdušném sále Hotelu Baltaci Atrium****S. Čekat na vás budou stanoviště šéfkuchařů, cukrářky a vinaře. Uvolněná atmosféra, příprava jídla před hosty a vinná degustace slibují opět jedinečný zážitek. Korzujte ve středu dění, ochutnejte nové kombinace chutí a užijte si tuto kulinářskou akci se svými přáteli či rodinou.

Sledujte naše webové stránky sekci novinky a naše sociální sítě, aby Vám překvapení neuniklo.

Sushi mistr Jaroslav Bednář zazářil již během loňského degustačního večera BARVY ASIE, který pořádal společně s Michalem Bučkem a naplnili restauraci s restauračním salonkem do posledního místa.

Pro tentokrát budete mít šanci ochutnat nejen všední i nevšední sushi, ale také se můžete těšit na porcování celého Tuňáka, který Vám bude následně v určitých chodech servírován.

BLIŽŠÍ INFORMACE DOPLNÍME

Na tyto večery uplatníte VOUCHERY NA DEGUSTAČNÍ MENU, které naleznete ve stálé nabídce dárkových poukazů. V případě, že hledáte originální dárek pro své blízké, darujte zážitek v podobě neotřelého, originálního degustačního večera dle osobních preferencí.

Detaily jednotlivých menu naleznete vždy na našich webových stránkách či sociálních sítích.