Degustační menu Lobster Day

4. 04. 2024

DĚKUJEME ZA VÁŠ ZÁJEM. MÍSTA NA TENTO DEGUSTAČNÍ VEČER JSOU JIŽ VYPRODÁNA.

Přivítejte Humra, jednen z nejlahodnějších pokrmů lůna mořské říše, v Restauraci Baltaci Zlín.

Šéfkuchař Michal Buček se rozhodl korýše (všech podob) uchopit jako hlavní ingredienci, a proto vznikl nápad tohoto prémiového degustačního menu.

Na hlavní humří sezónu čekat nemusíte, my vám ji přinášíme již teď.

úterý 30. 4. 2024 v 18.00 hodin

Tento večer opět slibuje nezapomenutelný gastronomický zážitek, na který je nutná rezervace předem prostřednictvím online rezervačního formuláře anebo telefonicky na tel. č.: +420 777 355 334.

PRO ENORMNÍ ZÁJEM O LOBSTER DAY, Z ČEHOŽ SE VELMI TĚŠÍME, BUDE DEGUSTACE PŘESUNUTA Z RESTAURACE BALTACI ZLÍN DO HLAVNÍHO SÁLU ATRUM HOTELU BALTACI ATRIUM.
Věříme, že o to více bude tento zážitek pro Vás jedinečný!

Michala Bučka mnohým přestavovat nemusíme. Šéfkuchař skupiny Baltaci s letitou praxí v hoteliérství a pohostinství je nyní i mediálně známou osobností, která se pravidelně ukazuje na obrazovkách České televize v pořadu Dobré Ráno. A jak jinak, než u kuchařského pultu.

Jeho láska ke gastronomii není žádným překvapením a schopnost připravit chody z jakékoliv ingredience také ne. A proto tentokrát přišel s prémiovým menu obsahující nejoblíbenějšího korýše na světě – Lobster Day.

Na jaké chody se můžete těšit?

Amouse Bouche bude, jako i v předchozích večerech, orientován na máslo, které nastaví celou paletu chutí, a to v podobě Lobster Butter. Michal jej doplní koriandrem a kafírovou limetouoblíbeným thajským citrusem.

Jako předkrm nám představí drobnějšího korýše a to Humra Severského neboli Scampi. Tato langustina se vyskytuje spíše v severských vodách a je oblíbená pro jemnost a lehkou sladkost svého masa, které doplní chřestová sedlina, rebarborová pěna a dashi perličky. Dashi (tvořeno kombinací kvalitní mořské řasy a ryby) chuť umami jen prohloubí.

Pokud jste labužníci, tento večer si nesmíte nechat ujít.

Následovat bude Humří Brisque – polévka, na kterou nikdy nezapomenete. Snoubení chutě humra, kořenové zeleniny, fenyklu a třeba i anýzové pálenky je kombinace, která vás pohltí.

Hlavním chodem, a zároveň hvězdou večera, bude – Humr Thermidor. Jde o výtečnou delikatesu, kterou stojí za to alespoň jednou za život ochutnat.

Luxusní menu si žádá i luxusní zakončení.

Jako dezert na vás bude čekat lahodná Malinová tartaletka se zlatými plátky z dílny skvělé hostující cukrářky Kateřiny Chvilíčkové.

Celé menu bude, již tradičně, párováno s lahodnými víny.

Luxusní večeře bude pravým zážitkem, který má smysl si vychutnat s drahou polovičkou, blízkými přáteli či jako příležitost k první schůzce.

A pokud máte ve Vašem okolí někoho, kdo je sběratelem gastrozážitků, věnujte poukaz na degustační večer, který budou moci využít během celého roku. Gastrotoulky 2024 teprve začínají…

Degustace, které již v naší restauraci proběhly, můžete shlédnout na naší stránce Degustační večery.

Těšíme se na Vás!

Jak už jsme apelovali, rezervace stolu je na degustační večery nutná, proto navštivte náš online rezervační formulář či volejte +420 777 355 334.